Hlavní obsah

Večerní zprávy: Vše, co potřebujete vědět večer 14. července

Podívejte se na Večerní zprávy: 14. července 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Večerní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:17 – Den D pro koalici se blíží

Do rozhodnutí ČSSD, jestli ve vládě zůstat nebo odejít, zbývají hodiny. Zítra odpoledne kvůli tomu zasedne 61členné předsednictvo. Vedení strany vadí, že prezident odmítá jmenovat místopředsedu sociální demokracie Michala Šmardu ministrem kultury, jak už mu to před šesti týdny navrhl premiér.

03:07 – Chybí vám peníze, zvyšte daň z nemovitosti, radí Schillerová. Obce nechtějí

Jestli vám chybí peníze, zvedněte daň z nemovitých věcí. Tak by šla parafrázovat rada, kterou dala v červnu na setkání s představiteli samospráv ministryně financí Alena Schillerová. Jak ale vyplynulo ze zjištění Seznamu, většina měst daň z nemovitostí zvyšovat nehodlá.

05:20 – Tragédie na přejezdu

Tragická nehoda se dnes odpoledne stala na vlakovém přejezdu mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Po srážce s vlakem zemřeli všichni čtyři cestující osobního auta. Podle krajské policie vlak auto tlačil asi 300 metrů. Auto skončilo zcela zdemolované.

05:42 – Vypískaný Macron

Na pařížské Champs-Elysées proběhla tradiční vojenská přehlídka při příležitosti výročí dobytí Bastily. Prezident Emmanuel Macron se při projížďce otevřeným vozem dočkal pískotu od členů hnutí žlutých vest, kteří volali i po jeho demisi.

07:00 – Manhattan bez proudu

V noci na dnešek postihl newyorský Manhattan rozsáhlý výpadek proudu, který způsobil požár transformátoru. Bez elektřiny bylo více než 40 tisíc odběratelů.

08:08 – Jih USA se obává záplav

Tropická bouře Barry udeřila na americký stát Louisiana. Přes 150 tisíc lidí zůstalo během noci bez proudu. Pobřežní stráž zachraňovala desítky lidí ze zaplavených oblastí. Podle amerického Národního centra pro hurikány bouře rychle ztrácí na intenzitě a brzy zeslábne na tropickou depresi. V regionech Mexického zálivu ale stále hrozí záplavy. Bouře nyní postupuje na sever a během noci na pondělí vstoupí do Arkansasu. Podívejte se na záběry přímo z postižených oblastí.

09:19 – Poprvé zpřístupněná pyramida

V Egyptě poprvé zpřístupnili veřejnosti 4600 let starou Lomenou pyramidu faraona Snofrua. Leží v nekropoli Dahšúr asi 80 kilometrů od Káhiry. Otevřením chtějí nalákat turisty z přeplněné Gízy.

10:15 – Indiánský kmen vyhrál nad těžaři

Ekvádorský domorodý kmen Huaroni vyhrál soud proti vládě, která měla v plánu prodej pozemků amazonského deštného pralesa. Území by připadlo ropným společnostem. Podle aktivistů rozhodnutí ukončilo léta trvající právní bitvu o danou oblast. V budoucnu by mohlo být precedentem pro další kmeny, které bojují proti zásahům na svém území.

11:35 – Kabina kamionu s fitness centrem

Inovace pro řidiče kamionů. Jejich výrobce IVECO navrhl kabinu s vlastním fitness centrem. To by mělo být řidičům k dispozici kdykoliv při přestávkách na dlouhých pracovních cestách. Takzvaná FIT CAB by měla pomoci řidičům se zdravým životním stylem. Kabinu s činkami, posilovacími gumami nebo hrazdou IVECO představí příští týden na mistrovství Evropy tahačů v Německu.

12:01 – Po bankovce s Gottem se zaprášilo

Zpěvák Karel Gott dnes slaví osmdesáté narozeniny. K této příležitosti vyšlo 5000 tisíc bankovek se zpěvákovou podobenkou. Jejich nominální hodnota je 0 eur, jako suvenýry se prodávaly za 50 korun. Současná cena bankovek je už ale vyšší a časem bude ještě stoupat.

Bankovky s Karlem Gottem jsou z 99 procent totožné s pravými bankovkami, mají i své ochranné prvky. A zájem lidí o ně byl velký. Do prodeje šly pouze dnes, a to na pražském Jungmannově náměstí. Někteří před prodejnou Supraphonu čekali už od včerejšího večera, fronta se nakonec táhla až do Jungmannovy ulice.

Reklama

Související témata:

Doporučované