Hlavní obsah

Mexický Robin Hood, fronty na Mount Everestu a zproštění viny po třiceti třech letech

Den očima Filipa Kalčáka.Video: Filip Kalčák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zajímavé události dne 24. května vybíral redaktor Filip Kalčák.

Článek

Alternativní dopravce Uber spouští v Austrálii novou službu s názvem ScUber. Stačí si stáhnout mobilní aplikaci a člověk může okusit plavbu ponorkou. Pro zákazníky nejdříve přiletí vrtulník a přepraví je na romantický ostrov. Tam už čeká podvodní plavidlo, které zákazníky vezme na nevídanou exkurzi pod hladinu Korálového moře.

Zakladatel společnosti SpaceX Elon Musk žije dál v rytmu megalomanie. Podnikatel chce zajistit přístup k vysokorychlostnímu internetu na každém místě na světě. Pomocí vesmírných raket proto hodlá rozmístit na orbitu Země tisíce satelitů. Realizace projektu široké satelitní sítě s názvem Starlink začala v pátek ráno.

Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador vyhlásil válku organizovanému zločinu. Podle jeho slov chce vrátit chudým majetek, který si nakradli tamní gangsteři a zkorumpovaní politici. López Obrador proto vyhlásil aukci luxusních zabavených automobilů. Nashromáždil jich 82. Mezi nejlepší kousky se řadí například Lamborghini Murciélago nebo luxusní Ford Shelby.

Na další zajímavé události 24. května se podívejte ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované