Hlavní obsah

V Rusku vzrostl prodej automobilů, v Čečensku pohřbili vraha a v Hongkongu spí lidé v McDonald's

Den očima Rudolfa Požára.Video: Rudolf Požár

 

Reklama

Zprávy, které 6. srpna zaujaly reportéra Rudolfa Požára.

Článek

V Hongkongu roste počet lidí přespávajících v restauracích McDonald's. Nejsou to však bezdomovci nebo lidé, kteří přišli o střechu nad hlavou. Podle americké televizní stanice CNN jde často o lidi s rodinnými problémy a špatným sociálním zázemím. Jeden ze spáčů uvedl, že by doma utratil více peněz za elektřinu, kterou by spotřebovala klimatizace, než za nocování v rychlém občerstvení.

Donald Trump na svém twitterovém účtu přiznal, že se jeho syn setkal s ruskou právničkou Nataljí Veselnickou, od které chtěl získat kompromitující materiály na Hillary Clintonovou. Podle něj bylo setkání legální a podobné schůzky jsou v politice běžné. K setkání s právničkou došlo v červnu 2016 před prezidentskými volbami.

Čečensko slavnostně pohřbilo Jusupa Termichanova, který se proslavil zavražděním plukovníka ruské armády Jurije Budanova. Budanov byl jedním z mála ruských důstojníků odsouzených za zločiny spáchané během druhé čečenské války. Podle jednoho z účastníků pohřbu, na který dorazil i čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, bylo zabití Budanova povinností každého Čečence.

Co ještě zaujalo reportéra Rudolfa Požára, se dozvíte ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované