Hlavní obsah

Instagram jako zaměstnání. Kolik si vydělá člověk, kterého živí sociální sítě?

Den s influencerkou Veronicou Biasiol.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Spolupráce, příspěvky a večírky. Nahlédli jsme do života jedné z českých influencerů, Veroniky Biasiol, která se prezentuje výrazným líčením, oblečením a nevyhýbá se ani plastikám.

Článek

Veronicu Biasiol momentálně na Instagramu sleduje přes 150 tisíc lidí, ráda by to ale dotáhla výš. Dělá proto maximum, ukazuje se na různých akcích, vybírá si luxusní oblečení, spoustu času tráví také make-upem a péčí o sebe samou. Instagram, jak sama říká, sleduje 24/7 a její práce tak nikdy nekončí.

Důležitou součástí práce influencera je i spolupráce s různými značkami. Tím i vydělává: měsíčně se zisk pohybuje ve vyšších řádech desetitisíců až stovek tisíc korun. Nejsilnější bývají Vánoce a léto. Veronica má v současnosti podobných spoluprací kolem dvaceti. Liší se ale délkou. Zatímco něco je jednorázová akce, s některými značkami je jako tvář propojena i několik let.

Co tedy influencer celý den vlastně dělá, jaké podmínky si při spolupráci klade a co by se stalo, kdyby z Instagramu zmizely „lajky”, jak tým Facebooku nedávno navrhl? Podívejte se ve videu nad článkem.

Reklama

Související témata:

Doporučované