Hlavní obsah

Na Hradě slaví sbližování s Čínou a Obama přijíždí do Evropy

 

Reklama

Krátký přehled očekávaných událostí z 15. listopadu.

Článek

Na Pražském hradě se bude slavit sbližování s východní velmocí. Začíná Česko-čínské investiční fórum, které pořádá Smíšená česko-čínská komora vzájemné spolupráce. Záštitu nad akcí převzal prezident Miloš Zeman a premiér Bohuslav Sobotka.

Poslední den před první řádnou schůzí Senátu po podzimních volbách. Osvědčení o svém zvolení převezme však jen 26 nových či staronových senátorů, protože ve volebním obvodu Most minulý týden Nejvyšší správní soud výsledek voleb anuloval a hlasování se bude muset opakovat.

Koná se mezinárodní vzdělávací akce Den bez dluhů. Lidé, kterým hrozí problémy s dluhy, se mohou na jednatřiceti pracovištích Úřadu práce zdarma poradit s odborníky, jak řešit svoji obtížnou finanční situaci.

Premiér Bohuslav Sobotka pokračuje po drobné obměně vlády, v níž padli Jiří Dienstbier a Svatopluk Němeček, v inspekci svých ministrů. Sejde se s ministrem průmyslu Janem Mládkem a ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem.

Ve Štrasburku vynese Evropský soud pro lidská práva verdikt v případu dvou stěžovatelek proti České republice. Jde o možnost svobodné volby místa porodu a práva ženy mít u porodu v domácím prostředí porodní asistentku. V Praze se na podporu práv rodiček koná happening nazvaný Jen tak normálně porodit. 

Americký prezident Barack Obama navštíví při své zřejmě poslední zahraniční cestě ve funkci Řecko. Setká se tamějším prezidentem Prokopisem Pavlopulosem a premiérem Alexisem Tsiprasem. Poté prezident Obama zamíří ještě do Německa a do Peru.

Reklama

Související témata:

Doporučované