Hlavní obsah

Sobotka bude bilancovat s Ťokem, na obloze se ukáže superúplněk

 

Reklama

Krátký přehled očekávaných událostí ze 14. listopadu

Článek

Premiér Bohuslav Sobotka pokračuje v bilančních schůzkách s ministryněmi a ministry, na kterých projedná výsledky jednotlivých resortů nebo priority pro poslední rok funkčního období vlády. První setkání je naplánováno s ministrem dopravy Danem Ťokem.

Nejvyšší kontrolní úřad zveřejní zprávu z kontroly vybraných státních podniků. Prověrka se zabývala hospodařením s majetkem státu a plněním povinností Ministerstva zdravotnictví.

V Praze se bude od 14. do 16. listopadu konat česko-čínské investiční fórum. Jde o sedmý ročník setkání podnikatelských a obchodních delegací, které je zaměřeno na rozvoj spolupráce zemí střední a východní Evropy a Číny.

V Bruselu se uskuteční jednání ministrů zahraničí členských zemí EU. Na programu je aktuální vývoj v Turecku nebo projednání situace v Sýrii. Za Českou republiku se zúčastní ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a ministr obrany Martin Stropnický.

Na obloze se ukáže největší úplněk od roku 1948, Měsíc se k zemi přiblíží na vzdálenost 356 509 kilometrů. Takzvaný superúplněk bude o trochu jasnější a větší než ostatní úplňky.

Teploty se dnes budou pohybovat kolem nuly, těšit se ale můžeme na sluneční paprsky, čeká nás jasná obloha.

Reklama

Související témata:

Doporučované