Hlavní obsah

Den v 60 vteřinách: Hasiči budou číst pohádky a komunisté půjdou k soudu

 

Reklama

Pravidelná ranní rubrika Seznamu vás informuje o tom, co se dnes bude dít u nás i ve světě.

Článek

Místopředseda vlády Pavel Bělobrádek se pojede podívat do Kvasin. V závodě Škoda Auto zjistí, jak je připravena výroba modelu Kodiaq.

Odvolací soud projedná žalobu právníka Michala Kincla na KSČM a poslankyni Martu Semelovou kvůli jejím výrokům o Miladě Horákové či o invazi vojsk v roce 1968.

Soud pokračuje v projednávání žaloby porodní asistentky Ivany Königsmarkové, kterou justice původně potrestala za smrt dítěte při porodu. Žena, jíž se zastali ústavní soudci, požaduje po státu odškodné přes šest milionů korun.

V Brně začíná mezinárodní mozartovská soutěž pro mladé klavíristy Amadeus.

Slavnostní udělení ceny Knihovna roku 2016: V rámci slavnostního ceremoniálu udělí ministr kultury Daniel Herman také Cenu za přínos k rozvoji české kultury.

Hasiči z celé republiky sáhnou po knize, probíhá totiž akce Hasiči čtou dětem – knihu Hasičských pohádek si dokonce i sami napsali.

Začíná čtvrtý ročník festivalu světla Signal: Přes dvacet světelných instalací rozsvítí centrum Prahy – a to hned čtyři večery po sobě.

Bermudy se připravují na hurikán Nicole.

V americkém Minneapolis se uskuteční koncert k uctění památky amerického zpěváka a multiinstrumentalisty Prince, který zemřel na předávkování léky v dubnu ve věku 57 let.

Reklama

Související témata:

Doporučované