Hlavní obsah

Den v 60 vteřinách: Zjistíme, kolik nás pracuje a kolik pracovat nechce

 

Reklama

To nejdůležitější z očekávaných událostí dnešního dne v krátkém přehledu.

Článek

Spojené státy volí nového prezidenta. Bude to poprvé v historii žena - Hillary Clintonová, nebo ji porazí Donald Trump? Na Seznamu vás prezidentskými volbami provedeme ve speciálním živém vysílání. A přihlásíme se i z New Yorku.

Evropa má jiné starosti – třeba daňové ráje a daňové podvody. V Bruselu je budou řešit unijní ministři financí. I s českým ministrem Andrejem Babišem.

Ten kvůli tomu bude chybět na schůzi Poslanecké sněmovny, která bude hlasovat o novele autorského zákona nebo zákona proti týrání zvířat.

Dnes budeme také vědět, kolik je v Česku lidí bez práce, kolik si ji hledá a kolik ji ani nechce. Úřad práce zveřejní data o nezaměstnanosti za říjen.

Začíná retrospektivní výstava díla architekta a autora návrhu budovy Národní knihovny Jana Kaplického nazvaná JKOK. K vidění zde bude i jeho tvorba  z oblasti designu.

Soud rozhodne o žalobě notáře Václava Halbicha, který požaduje 17 milionů korun za právní služby ve sporu o Lidový dům, sídlo ČSSD.

Koná se konference o nových trendech v oblasti online bezpečnosti Kyberpsycho 2016. Je určena pracovníkům veřejné správy, pedagogům, policii, sociálním pracovníkům, odborníkům z oblasti prevence.

V pražské O2 areně vystoupí francouzský hudebník Jean-Michel Jarre.

Reklama

Související témata:

Doporučované