Hlavní obsah

Den v byznysu: 35 dnů do Vánoc a Simona Kijonková překonává rekordy

Den v byznysu, zpravodajská byznysová relace Seznam Zpráv.Video: Anita Plasová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 19. listopadu.

Článek

Covid-19 ve své podzimní fázi je pro restaurace a hotely novodobé 11. září. Gastroprůmysl každý den uzavření ztrácí na tržbách 414 milionů korun. Do konce roku očekává propad až 70 miliard, na dnešní virtuální tiskové konferenci to uvedl Jakub Špika z výzkumné společnosti Nielsen. Nejstrmější propad tržeb zaznamenaly bary.

35 dnů do Vánoc a v Zásilkovně už překonali dosavadní rekord 390 tisíc doručených balíčků za jediný den. Očekávají, že další meta, která padne, bude 550 tisíc za den a za celou skupinu Packeta dokonce 800 tisíc. Náporu by mělo odlehčit i nejnovější, pár dnů staré depo v Nehvizdech u Prahy, v Česku už čtrnácté.

Akcionáři Kofoly si rozdělí na dividendách 300 milionů a 900 tisíc korun, stejně jako loni. Na jednu akcii připadne před zdaněním 13 korun a 50 haléřů. Návrh představenstva schválila valná hromada společnosti Kofola ČeskoSlovensko.

Vývoz hodinek ze Švýcarska letos klesne nejvíce za 80 let. Odvětví se stává stále více závislé na Číně. Zatímco vývoz do této země roste, evropské trhy se dosud nevzpamatovaly z dopadů pandemie. Čína také nahrazuje Hongkong jako hlavní destinaci pro luxusní švýcarské hodinky značek Swatch Group, Rolex či Richemont.

Přesně před rokem začala největší tuzemská automobilka vyrábět první elektrický vůz, Škodu Citigo. A jak se rok poté prodávají v Česku auta na elektrický pohon?

Reklama

Doporučované