Hlavní obsah

Den v byznysu: Babiše by výrobci respirátorů měli platit zlatem

Den v byznysu.Video: Anita Plasová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 21. ledna.

Článek

Na pražskou burzu vstupuje nový finanční titul, nejvýše položená budova v Česku změnila majitele a Andrej Babiš výborně zafungoval jako prodejce respirátorů FFP2.

Vítejte u Dne v byznysu, rychlého přehledu dnešních událostí z české a světové ekonomiky, jehož hlavním hostem ve videu nahoře je miliardář Petr Dědek, majitel DD Real a také pardubického hokejového klubu.

Respirátory ve stopách bitcoinu

Slova premiéra Babiše, že v obchodech a veřejné dopravě mohou být povinné respirátory, zvedla prodej těchto pomůcek ze dne na den 27krát. Průměrná objednávka u Nanospace.cz obsahovala 11 kusů FFP2. Podobná čísla hlásí i Pilulka.cz.

Majitel banky Trinity Radomír Lapčík uvede příští týden na pražskou burzu svou společnost SAB Finance. S akciemi specialisty na devizové obchody se začne obchodovat 28. ledna, startovací cena činí 10 560 korun za akcii. Předpokládaná tržní kapitalizace SAB Finance je 2,7 miliardy korun.

Novým majitelem České poštovny na Sněžce je pražská firma Piange italského podnikatele Eugenia Brameriniho. Koupil ji od Milana Blahy z Moravské Třebové, kterému Poštovna patřila devět let. Bramerini působí v Česku už 20 let v gastronomických službách, jak poznamenal Deník, který se zprávou přišel.

Google bude platit

Google začne platit za obsah mediálním domům, prozatím tedy ve Francii. Americký internetový gigant podepsal dohodu o placení autorských práv s lobbistickým sdružením Apig, které zastupuje francouzské celonárodní a regionální deníky.

Německé automobilové skupině Volkswagen hrozí pokuta více než 100 milionů eur za to, že u osobních aut loni nesplnila cíle EU pro emise oxidu uhličitého. Automobilka snížila emise zhruba o 20 procent, to je však stále pod cílem Bruselu. Jak jsme psali nedávno, svým dílem přispěla i česká Škoda Auto.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované