Hlavní obsah

Den v byznysu: Banky u Schillerové a Jágr bude až příští rok

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 15. října.

Článek

Máme pro vás souhrn dnešních zpráv z byznysu, pustit si je můžete i nahoře ve videu v tomto článku.

Banky u Schillerové

Týdny úplného moratoria na splácení bankovních půjček a hypoték končí. Banky na ranním setkání s ministryní financí Alenou Schillerovou slíbily, že v odkladech splátek budou pokračovat, ale individuálně. Schillerová zítra vládě předloží návrh na půlroční prodloužení státní záruky za úvěry pro firmy, tedy program COVID 3.

Covid ruší show ve Špindlu

Měla to být především hokejová show, ale vzhledem k místu konání se na ni také těšila byznysová smetánka. Winter Classic s Jaromírem Jágrem ve Špindlerově Mlýně letos kvůli epidemii nebude. Agentura Eniva a tamní skiareál ji přesunuly na příští rok.

Tankujeme dráž

Benzin a nafta začaly zdražovat. Průměrná cena Naturalu 95 za poslední týden stoupla na necelých 28 korun za litr, nafta stojí u čerpacích stanic lehce nad 27 korun. V meziročním srovnání je ale benzin v Česku stále dramaticky levnější, a to téměř o pětikorunu na litr. Nejlevnější paliva tankují řidiči v Královéhradeckém a Ústeckém kraji. Naopak nejdražší paliva tradičně nabízejí pumpy v Praze. Litr benzinu stojí v metropoli v průměru 28 korun a 65 haléřů, nafta se prodává za více než 28 korun za litr.

Čestlice bez vody

Čestlice opět vypouští aquapark. Podruhé v historii areálu, podruhé během půl roku. Mohou za to nová opatření - vedení aquaparku už nevěří vládě, že odstávka bude trvat jen 2 až 3 týdny. Denní náklady jsou totiž 600 tisíc korun, a tak v Čestlicích už před lockdownem číslo dvě šetřili, kde se dá.

Stavba roku 2020

Celkem osm titulů Stavba roku, 17 zvláštních cen, ceny veřejnosti a titul pro stavbu v zahraničí bylo dnes uděleno v rámci už 28. ročníku soutěžní přehlídky Stavba roku 2020. Pro jednoho z vítězů, pražskou halu O2 universum, která měla letos hostit velké kongresy a koncerty, je to alespoň nějaká náplast v době covidové.

Úspěšné projekty ze soutěže Stavba roku 2020.Video: Jan Marek

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované