Hlavní obsah

Den v byznysu: Boeingy na zemi, osobní auta „při zemi“. Až na rekordní září

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 16. října.

Článek

Vláda dnes schválila odklad elektronické evidence tržeb do konce roku 2022. EET je aktuálně kvůli dopadům šíření koronaviru pro všechna odvětví přerušena do konce letošního roku.

Státní dluh České republiky stoupl za tři čtvrtletí o 431,7 miliardy korun na 2,07 bilionu korun. Může za to hlavně vydávání státních dluhopisů s cílem zajistit krytí letošního schodku státního rozpočtu, který se kvůli dopadům šíření koronaviru zvýšil ze 40 na 500 miliard korun. Každý Čech tak hypoteticky dluží zhruba 194 tisíc korun.

Dostavba metra D se opět vzdálila. Pražský dopravní podnik musí znovu rozhodnout o námitkách k tendru na stavbu první části, které mu poslala společnost Eurovia CS. Nařídil mu to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Dopravní podnik tak nemůže uzavřít s vítězem tendru smlouvu, dokud řízení u antimonopolního úřadu neskončí.

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek provedla anketu o dopadu pandemie covid-19 a souvisejících opatření na podnikání. Co hlavního podle průzkumu české podnikatelky v současné době trápí? Odpověděla Kateřina Haring, prezidentka asociace. Pusťte si její odpověď v pořadu Den v byznysu.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované