Hlavní obsah

Den v byznysu: České dráhy = času dost. Platí to i při prodeji pozemků

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 15. června.

Článek

Stavba nové pražské čtvrti Smíchov City, která se potáhne od pražského Anděla až ke Smíchovskému nádraží, narazila na problém.

České dráhy, které prodávají developerské společnosti Sekyra Group pozemky, zkoumají smlouvy u většiny parcel, jestli nedávají pod cenou.

Vzhledem k tomu, že stavba dávno běží, tak dráhy zase jednou připomněly, že zkratka ČD nemusí znamenat jen „České dráhy“, ale také „času dost“, jak vtipkují mnozí cestující.

IKEA v roli voyeura

Francouzská pobočka švédského nábytkářského gigantu dostala pokutu jeden milion eur za to, že špehovala své zaměstnance. Sledovala, čím jezdí do práce, koukala jim na bankovní výpisy a dokonce najala i volavky, které donášely šéfům.

ČNB může vydělávat… ale nedělá to

Podle ekonoma a dlouholetého poradce ČNB Tomáše Havránka by mohla centrální banka vydělávat klidně stamiliardy ročně. Stačilo by aktivněji používat devizové rezervy – třeba jako Švýcaři.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované