Hlavní obsah

Den v byznysu: České firmy si věří na světovou konkurenci i londýnskou burzu

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 13. září.

Článek

Eurowag míří na londýnskou burzu

Český poskytovatel platebních a technologických služeb pro autodopravce Eurowag potvrdil svůj vstup na burzu v Londýně. Získat by mohl 1,7 miliardy liber, tedy asi 50 miliard korun. Šlo by o jeden z největších vstupů na londýnský trh v letošním roce.

Města ruší výstavbu

Příští rok města v Česku omezí výstavbu. Stála by totiž kvůli rostoucím cenám stavebních materiálů peníze, na které jejich rozpočty nedosáhnou. Ceny hotových staveb vyrostou až o pětinu, tvrdí stavaři.

Rakušané kupují zemědělskou dvojku

Rakouská investiční skupina ACP koupila zemědělskou společnost Spearhead, která hospodaří v pěti zemích včetně Česka. V tuzemsku má 25 tisíc hektarů a je po Agrofertu dvojkou zemědělského trhu. Hodnota české části se odhaduje až na dvě miliardy korun.

Hliník výrazně roste

Cena hliníku na Londýnské burze kovů poprvé po 13 letech překročila hranici tří tisíc dolarů za tunu. Hlavním důvodem jsou obavy o plynulost dodávek v situaci, kdy poptávka se dál zvyšuje.

Z hobby se stal byznys

Pěstování chilli, včetně toho nejpálivějšího, pro něj zpočátku bylo nevinnou balkonovou zábavou. Dnes tím Daniel Všetečka uživí rodinu a je mimochodem mistr Česka a Slovenka v pojídání chilli.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované