Hlavní obsah

Den v byznysu: Česko zažívá už dnes, co mělo přijít až v zimě

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Markéta Bidrmanová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 11. května.

Článek

Statistici připravili špatnou zprávu všem střadatelům, kteří preferují slamníky, matrace, běžné či spořicí účty, stavební spoření či stará penzijka – zkrátka nejkonzervativnější varianty spoření. Dubnová inflace se po sedmi měsících znovu přehoupla přes tříprocentní hranici, zastavila se na úrovni 3,1 %. Tam se měla podle několik dní staré makroekonomické predikce ČNB ocitnout až ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

V covidovém roce se kvůli roční inflaci 3,2 % ztratilo z každé tisícikoruny uložené na nulově úročeném účtu 32 korun. V roce 2021 nebude podle dubnových čísel lépe… spíš naopak.

Češi staví v Nizozemsku

V centrále české realitní skupiny Accolade přibude na mapě Evropy pátá vlaječka. Nedaleko nizozemského města Venlo postaví logistický park o rozloze 43 000 metrů čtverečních.

Jak otevřou zahrádky?

Hospody či bary zůstávají zavřené, ale od příštího pondělí aspoň mohou obsluhovat na zahrádkách. Ale i tam platí přísná pravidla, u stolu budou moci sedět jen čtyři lidé a budou muset mít negativní test. Jak to bude fungovat v praxi a jsou s tím hospodští spokojení?

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované