Hlavní obsah

Den v byznysu: Česko začíná cítit, jak horko bylo v Řecku

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 22. června.

Článek

Hlídači českých veřejných rozpočtů si musí připadat jako ve špatném snu. Už roky varují, že se české finance řítí do propasti. A ze Strakovy akademie se dočkali jediného – o nutných reformách se přinejlepším jen hodně mluvilo.

A pak přišel covid a s ním nejrychlejší zadlužování v historii státu. Dluhové břemeno naroste během tří let o více než bilion. Odkud se vezmou peníze na splácení takové sumy? Recept chybí.

Valná hromada Monety: zpátky na stromy

Velký plán na vytvoření třetí největší banky v Česku (podle počtu klientů) se odkládá. Akcionáři Moneta Money Bank sice odsouhlasili, že spojení Moneta – PPF dává smysl, zároveň s tím ale poslali vedení banky i PPF vzkaz, že za jiných podmínek.

Brusel vs. Google

Evropské tažení proti IT obrům ze Silicon Valley nekončí. Tentokrát si Brusel vyšlápl na Google kvůli údajnému omezování konkurence na trhu technologií pro digitální reklamu.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované