Hlavní obsah

Den v byznysu: Čeští šéfové odpověděli, čeho se bojí nejvíc

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová

 

Reklama

aktualizováno •

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 6. května.

Článek

PPF se podle všeho podaří dotáhnout bankovní obchod desetiletí. Propojí svůj bankovní a úvěrový byznys sestávající z Air Bank, českého a slovenského Home Creditu a poskytovatele půjček Zonky s Moneta Money Bank. Co do počtu klientů tak vznikne třetí největší banka v Česku.

Šéfové jsou v pohodě, lepší zítřky budou

Poradenská společnost PwC se ptala 260 českých šéfů, jak vidí budoucnost. 71 procent z nich odpovědělo, že očekávají vyšší výnosy než loni. Na druhou stranu předpovídají víc insolvencí. A ještě víc než covid je děsí legislativní guláš v dotazníku označený jako „nekvalitní legislativa a její nepředvídatelné změny“.

Připravte se na inflaci tři procenta

Centrální bankéři ponechali základní úrokovou sazbu na 0,25 procenta. Guvernér Rusnok posléze představil novou makroekonomickou predikci. Z ní mimo jiné vyplývá, že ceny v druhé polovině letošního roku porostou u hranice tří procent.

Lentilky jsou z Německa a chutnají jinak

V těchto dnech se v obchodech objeví první nové lentilky, které opustily tradiční českou recepturu. Ikonická cukrovinka totiž od dubna sjíždí z pásů továrny v Hamburku, kam se po 110 letech přestěhovala z továrny Sfinx v Holešově. A chutnají jinak.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované