Hlavní obsah

Den v byznysu: Nepříjemné vyhlídky. Hypotéky zdraží, ale inflace neklesne

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Markéta Bidrmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 23. června.

Článek

ČNB zvyšuje sazby

Rychlý růst cen si vyžádal akci centrálních bankéřů. Poprvé od května loňského roku posunuli základní úrokovou sazbu, a to směrem nahoru.

UNESCO stoplo projekt mrakodrapů na Žižkově

Návrh rozvlněných věží s výškou až 100 metrů v projektu Centrum Nového Žižkova v Praze 3 musí architektka Eva Jiřičná změnit. Rozhodla o tom světová organizace UNESCO.

„Český Mordor“ se změní

Těžební skupina Sev.en Energy miliardáře Pavla Tykače chystá novou podobu Mostecka. Dnešní lom ČSA do dvou let ukončí těžbu. Obří jámu vyplní nové jezero a stovky solárních panelů. To vše do roku 2038.

Jak ušetřit na byt? 15 let nejíst a nepít

Obyvatel Prahy by na průměrný nový byt o rozloze 70 metrů čtverečních vydělával 14,9 roku, pokud by neměl žádné jiné výdaje. Vyplývá to ze studie developerské společnosti Central Group. Jde o údaje z konce prvního čtvrtletí.

Očkovaní nesmí do práce. U Morgan Stanley

Největší banky už nechtějí zaměstnance na home office. Morgan Stanley však zůstává opatrná a zpět do kanceláří chce pustit jen ty zaměstnance, kteří jsou naočkovaní. Přednost očkovaným dávají i další zaměstnavatelé.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Související témata:

Doporučované