Hlavní obsah

Den v byznysu: Hledá se žena do vedení největší české fabriky

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Markéta Bidrmanová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 6. listopadu.

Článek

První rozhovor nového šéfa Škoda Auto

Škoda Auto převezme nově řízení regionu severní Afriky a Ruska pro celý koncern Volkswagen, příští rok přijde s novým elektromobilem a hledá cestu, jak zvýšit výrobu. To jsou první slova nového šéfa Škody Auto Thomase Schäfera.

Nového ředitele má i Úřad práce ČR

Generálním ředitelem Úřadu práce ČR jmenovala ministryně Jana Maláčová dosavadního kancléře úřadu Viktora Najmona. Nový šéf instituce se má zaměřit na modernizaci, snížení byrokracie, digitalizaci, řešit bude také dopady epidemie.

Vítězové a poražení této doby

Tuzemským pojišťovnám se i přes krizi kvůli koronaviru daří. Na pojistném za první tři čtvrtletí vybraly 106 miliard a 100 milionů korun, což je meziročně o 3,6 procenta více. Informovala o tom Česká asociace pojišťoven, která sdružuje pojišťovny s 98procentním podílem na trhu. Loni trh rostl o 5,7 procenta na 136,7 miliardy.

V opačné situaci jsou některé tuzemské firmy, bojují o přežití. Největší český výrobce topenářské techniky, Viadrus z Bohumína, uzavře slévárnu a související provozy výroby kotlů a radiátorů. Kvůli tomu v první polovině příštího roku propustí přibližně 250 zaměstnanců. Podle vedení firma nedokáže obstát vůči ekologickým trendům ve vytápění.

Polský dopravce LOT Polish Airlines dočasně zavádí letecké spojení mezi Prahou a Ostravou. Linka bude létat od 11. listopadu v obou směrech pětkrát týdně. Ceny jednosměrných letenek budou začínat na 770 korunách.

Bitcoin od březnového propadu téměř neustále roste. Prorazil hranici 14 tisíc dolarů za kryptominci a atakoval i 15tisícovou metu. Kryptoměně pomáhá nejistota v době pandemie i situace okolo amerických voleb.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované