Hlavní obsah

Den v byznysu: Další dějství v bankovním obchodu roku. Prý už poslední

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Karolína Štuková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 19. listopadu.

Článek

Soud zamítl návrh na zablokování milionů Bohemia Energy

Městský soud v Praze zamítl další návrh na předběžné opatření, kterým chtěl insolvenční správce Jaroslav Brož zablokovat 160 milionů korun z majetku společnosti Bohemia Energy ve prospěch podnikatele Tomáše Bárty. Peníze jsou podle mluvčí firmy určeny na vrácení přeplatků za energie klientům firmy, která v říjnu ukončila činnost. Soud již dříve zamítl Brožův požadavek na zablokování 800 milionů korun.

O2 je v zisku

Operátor O2 zvýšil letos za tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 13 procent na 4 miliardy a 890 milionů korun. Provozní výnosy stouply o téměř tři procenta na 30 miliard korun. Hlavními zdroji růstu byly výnosy z O2 TV, mobilních dat, informačních a komunikačních technologií a růst výnosů na Slovensku.

PPF stále stojí o spojení Air Bank s Monetou

Námluvám mezi skupinou PPF a bankou Moneta není konec. Skupina a banka se dohodly na novém financování případného spojení. Výsledkem by bylo sloučení Monety s finanční částí PPF, do které spadá banka Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy, dříve známá jako Zonky.

Původní návrh na spojení odmítla valná hromada Monety v červnu. Co je v současné smlouvě jiného? Prodej skupiny Air Bank již není podmíněn získáním kontroly skupiny PPF nad Monetou a akcionářům Monety jsou garantována přednostní práva na úpis akcií Monety za finančně atraktivních podmínek. Novou smlouvu musí opět schválit valná hromada Monety.

Rakousko spustí lockdown a povinné očkování

Rakousko spustí po nedávných rekordních počtech nových nákaz koronavirem od pondělí plošnou uzávěru, od 1. února rovněž zavede povinné očkování pro všechny obyvatele země. Opatření se bude týkat i naočkovaných proti covidu-19, dosud v zemi platila omezení jen pro nenaočkované. Lockdown bude trvat nejméně deset dní, maximálně pak 20.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované