Hlavní obsah

Den v byznysu: Firmy nemají vyhráno. Pravda se ukáže až po návratu k normálu

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Markéta Bidrmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 25. listopadu.

Článek

Až skončí moratoria, pravda se ukáže

To horší teprve přijde, říká vedoucí partnerka Ernst & Young pro střední a jihovýchodní Evropu. Podle žebříčku Forbes 37. nejvlivnější žena Česka a hlavní tvář prestižní soutěže Podnikatel roku se obává rozsáhlých dopadů stávající krize na ekonomiku. Stát by měl podle ní pomáhat podnikatelům přehledněji.

Česko jako velmoc

V bezkontaktním placení jsme v trojce nejlepších zemí na světě. Tedy těch, co mají největší podíl bezkontaktních plateb ze všech plateb kartou. Hlavním důvodem je prakticky stoprocentní podíl bezkontaktních platebních terminálů, navíc Češi mají rádi nové trendy a technologie a na novinky se snadno adaptují.

Do restaurace v lednu, kultura dříve

Francie od soboty otevře malé obchody, v polovině prosince se přidají kina, divadla a muzea. Restaurace, bary a tělocvičny však budou v provozu až po 20. lednu, oznámil to prezident Emmanuel Macron.

Dělníci drží v rukou budoucnost Boeingu

Budoucnost letadel Boeing 737 MAX, která získala povolení vrátit se po určitých úpravách do provozu, je nyní v rukou zhruba 700 dělníků a techniků. Aktualizace softwaru a další úpravy zaberou u jednoho letounu až dva týdny. Boeing chce do provozu dostat více než 800 zakonzervovaných letadel.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované