Hlavní obsah

Den v byznysu: Češi si stěžují, že berou málo. A mohou si za to sami

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 9. března.

Článek

Češi si rádi stěžují na to, kolik berou. Ale když se jich výzkumníci zeptají, kolik by měli brát, aby byli spokojení, ukáže se, že průměrná mzda z posledního čtvrtletí minulého roku, tedy 38 525 korun, by uspokojila 87 procent žen a 57 procent mužů. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos. A také z něj vyplývá, že si skoro polovina neřekla o zvýšení platu.

Box, kam se podíváš

Výdejních boxů v Česku rapidně přibývá. Nyní se do nich pustil i tuzemský logistický operátor WeDo, když spustil síť 100 vlastníc boxů pro doručování zásilek. Firma zatím převzala provozování od společnosti Mall Group, se kterou ji pojí stejní vlastníci. Boxy tak čeká grafická úprava.

5G v Česku se šíří

Mobilní operátor O2 odstartoval obří proměnu, začal s výměnou celé své radiové sítě. Spolu s tím zapíná v jednotlivých místech i technologii 5G.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované