Hlavní obsah

Den v byznysu: Jančura našel recept, jak dostat Čechy do vlaku

Pusťte si pořad Den v byznysuVideo: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 21. června.

Článek

Šéf RegioJetu Radim Jančura zná své Čechy dobře – nabídl dopravu vlakem do Chorvatska a pohodlí kolejí podtrhl tím, kolik piv se dá vypít mezi Prahou a Splitem. Na cestě trvající bez dvou minut 21 hodin počítá s pěti pivy…

Kdyby se situace na sedmém schodě vyvíjela nepříznivě a hrozilo vypití zásob, poslední stanice vhodná k doplnění tuzemských zásob leží zhruba po čtyřech a půl hodinách jízdy jihovýchodně od Prahy.

Žádné krypto trpět nebudeme

Číňané rozšířili svůj zátah proto těžařům kryptoměn, cena bitcoinu a dalších virtuálních platidel na to reagovala propadem. Svět investorů se opět rozdělil na dvě skupiny – jedna už cenu vidí pod 30 nebo pod 20 tisíc dolarů a radí všechno prodat. Druhá skupina zase tvrdí, že bitcoin a spol. porostou a je čas na nákup. Jinými slovy – nic pro slabé žaludky a uložení celoživotních úspor.

Banky v čele pochodu budoucnosti

Bankéři a jejich ústavy mají obvykle pověst konzervativních bašt, kde platí „co funguje, neměň“. Jenže v případě bankovní identity jsou to naopak bankéři, kteří zaveleli v pochodu směrem k digitální budoucnosti.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované