Hlavní obsah

Den v byznysu: Jinde se řítí rychlovlaky, České dráhy zkusí jet až 230

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Markéta Bidrmanová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 12. dubna.

Článek

České dráhy chystají obrovské investice, během deseti let chtějí do nových vlaků a opravárenských hal nalít 128 miliard korun. Celý vozový park největších českých železnic by se měl sjednotit a některé vlaky by měly jezdit rychlostí 230 kilometrů v hodině. A to bude podle všeho na dlouhé roky nejvyšší rychlost, na jakou se dá na českých kolejích dostat, protože vysokorychlostní tratě patří zatím do říše horečných diskusí.

Czech Made, ale fake

Na internetu se objevily respirátory FFP2 podvodně označené značkou Czech Made, konkrétně se to týkalo nabídky sedmi e-shopů. Značka je přitom součástí národního programu Česká kvalita Ministerstva průmyslu a obchodu – a to o jejím použití nic neví.

Velké pondělní rozvolňování

Po několika měsících nouzového stavu se částečně otevřely školy a školky, už neplatí zákaz vyjet za hranice okresu a otevírají i některé obchody. Konkrétně jde o prodejny dětského oblečení a obuvi, papírnictví, prádelny a čistírny, zámečnictví, provozovny oprav zařízení pro domácnosti nebo prodej autodílů. A co bude dál?

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované