Hlavní obsah

Den v byznysu: Čeští vlekaři slibují, že u nich bude jako v Alpách

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 12. února.

Článek

Všichni řeší, co bude od pondělí

Vláda považuje opatření, kterými může po skončení nouzového stavu bránit šíření epidemie covidu-19, za nedostatečná. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) to dnes ministři sdělili při odpoledním jednání hejtmanům. Nouzový stav v neděli večer končí. Znamená to, že restaurace, obchody i služby pravděpodobně otevřou.

Neprodloužení nouzového stavu je podle České komory fitness příležitostí začít fungovat. Pro sportoviště připravila pravidla bezpečného provozu.

Restaurace jsou opatrné a vyčkávají, co do pondělí přijde.

Horská střediska vzkazují, že otevřou. Zavedou opatření jako v Rakousku a Švýcarsku a spustí kampaň hlídej svého kolegu. Jediný otazník visí nad areály ve třech izolovaných okresech.

Česká zbrojovka koupí americký Colt. Zaplatí za něj téměř pět miliard korun v hotovosti. Podle smluvních podmínek CZG získá stoprocentní podíl v Coltu za 220 milionů dolarů (4,7 miliardy korun) v hotovosti. Podle vedení Zbrojovky to zapadá do strategie firmy stát se lídrem v odvětví výroby střelných zbraní a klíčovým partnerem pro ozbrojené složky.

Investiční skupina Penta mění vlastnickou strukturu. Z vedení odchází spolumajitel a partner Penty Eduard Maták, zato se novými partnery stávají tři dlouholetí manažeři.

EU schválila krizový fond

Pouze v rukou vlád a parlamentů členských zemí Evropské unie je po dnešku termín rozdělování mimořádného finančního balíku po koronavirové krizi. Ve Fondu obnovy je 750 miliard eur (19,5 bilionu korun) a první peníze mají být k dispozici od léta.

Český hodinář se dostal mezi světovou elitu

Luděk Seryn sestavil nejdražší ručně vyrobené hodinky v Česku. Původně byl zlatníkem v Mohelnici, dnes patří mezi hodinářskou elitu a vlastní patent na kombinaci, kterou podle něj nikdo na světě nesestrojil.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované