Hlavní obsah

Den v byznysu: Král marketingu prodá lednici Eskymákům. Kdo je král?

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 10. prosince.

Článek

SpaceX vybuchla raketa

Společnost SpaceX Elona Muska testovala raketu, která by měla do šesti let dostat prvního člověka na povrch Marsu. Zpětné přistání sice nedopadlo podle představ inženýrů, raketa vybuchla, ale Elon Musk do světa vyhlásil, že jde o úspěch. Když se při testování nerozbitnosti jeho CyberTrucku přímo na pódiu rozbilo okénko, začal Musk prodávat trička s motivem „pavouka“ na skle. Král marketingu v akci.

PPF po deseti letech vydělala na biotechnologii

Impérium PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera prodá svůj podíl ve švýcarské technologické společnosti NBE-Therapeutics za jednu miliardu a 180 milionů eur. Pro PPF jde o první významný zisk v oblasti biotechnologií.

Dotace pro malé spolkl Agrofert?

Čtyři firmy z holdingu Agrofert čerpaly dotace na výsadbu ovocných sadů, ačkoliv byla podpora určena, stejně jako v případu Čapího hnízda, pro malé a střední podniky.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované