Hlavní obsah

Den v byznysu: Messi se oficiálně stal firmou. V českém žebříčku by byl vysoko

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály v pátek 18. září 2020.

Článek

Argentince Lionela Messiho je zbytečné představovat, zná ho celá planeta. Právě s tímto argumentem uspěl fotbalista u evropského Soudního dvora, který po devíti letech tahanic rozhodl jeho spor se španělským výrobcem bicyklů o značku Messi.

Nejlepší fotbalista planety vyhrál a vlastně se stal firmou: může rozjet výrobu vlastní sportovní kolekce. Mimochodem - pokud se podíváme na letošní vydání žebříčku nejlépe vydělávajících fotbalistů, který vede Messi (2,8 miliardy korun), pak podle zisku by se mezi tuzemskými firmami dostal do první dvacítky: mezi patnáctou firmu ČEPS a šestnácté CPI Byty z impéria Radovana Vítka.

Žebříček fotbalistů podle jejich letošních příjmů.Video: Seznam.cz

Ale svět byznysu se dnes netočil jen kolem fotbalového virtuosa. Tady je přehled nejdůležitějších zpráv z pátku (pusťte si také ve videu nahoře v tomto článku).

Bankám klesl zisk o 40 procent

Bankám v České republice klesl za prvních šest měsíců čistý zisk o 19 miliard korun podle dat České národní banky. Zisk podle analytiků klesl kvůli opravným položkám způsobeným koronavirovou pandemií.

Ericsson se vrací do hry o 5G

Švédská společnost Ericsson provedla svou největší akvizici za 10 let. Americkou firmu Cradlepoint koupí přibližně za 1,1 miliardy dolarů. Obchod by měl být uzavřen ještě letos a má rozšířit možnosti 5G sítí u švédského výrobce.

Zentiva: jak chránit výrobu

Nepřerušit výrobu. Být připraven na druhou fázi. Firmy se snaží co nejvíce poučit z první vlny pandemie covidu-19 a mají krizové scénáře. Jak vypadají opatření v praxi? Natáčeli jsme ve farmaceutickém gigantu Zentivě.

Vítězové koronakrize

Být v době koronakrize restauratér, hoteliér nebo majitel cestovky je o nervy. Zákazníci nejsou a není jasné, kdy se vrátí. Část byznysu ale jede naplno. Prakticky vše spojené s IT, online nakupováním, ale také třeba jídlem.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM , a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované