Hlavní obsah

Den v byznysu: Přichází éra, kdy každá země bude ekonomický tygr

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 12. ledna.

Článek

Po ztraceném roce přijdou žně

Ekonomové z poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers přišli s optimistickou předpovědí. Pokud světové vlády nepokazí očkování (a nestane se něco nepředvídatelného), čeká ve druhé polovině letošního roku většinu zemí robustní hospodářský růst. Nezbývá než doufat, že se nestane něco nepředvídatelného…

Zaprší a zmizí to nejcennější

Ornice, tedy nejúrodnější část půdy, se tvoří stovky let. Přesto je zhruba polovina veškeré zemědělské plochy v Česku náchylná k vodní erozi a každým rokem deště smyjí až 21 milionů tun zeminy. Změnit to má protierozní vyhláška, proti které nejvíc protestují největší zemědělské podniky v Česku.

Vyjedený krám à la brexit

Kombinace brexitu a vládních opatření v boji proti pandemii představuje pro řetězec Marks & Spencer v Česku tak dokonalou bouři, že se vedení raději rozhodlo prodejny kompletně zavřít. Zákazníkům rozeslalo SMS zprávu s výzvou k poslednímu nákupu.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované