Hlavní obsah

Den v byznysu: Nejrychlejší Tesla a prognóza miliardáře, kdy se zbavíme covidu

Pusťte si Den v byznysu.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších zpráv ze světa peněz, investic, ale také dovolených a rychlých aut.

Článek

Už se těšíte na dovolenou? Letos buďte opatrní ve volbě, kam vyrazíte, protože z jednoho důvodu, který připomíná majitel Koh-i-nooru Vlastislav Bříza, je to důležité – nesmíme si totiž z ciziny přivézt mutace koronaviru, které by nás uvrhly zpátky do lockdownů.

Rozhovor s Vlastislavem Břízou si pusťte celý:

Rozhovor s majitelem Koh-i-nooru Vlastislavem Břízou.Video: Zuzana Hodková

Dosud nejrychlejší elektromobil z produkce Tesly, sedan Model S Plaid, představil Elon Musk v kalifornském městě Fremont. Vůz zrychlí z nuly na sto kilometrů za hodinu zhruba za dvě vteřiny.

Německá letecká společnost Lufthansa oznámila, že její nízkonákladová divize Eurowings otevře v Praze na konci října svou další, v Evropě desátou základnu. Eurowings na Letiště Václava Havla Praha nasadí dva stroje Airbus A320. Nabídne přímé lety do Barcelony, Milána či Kodaně a prázdninových destinací.

Česká měna dál posiluje. Dnes dopoledne zpevnila proti čtvrtečnímu závěru o sedm haléřů na 25,29 Kč/EUR, což je nejsilnější úroveň od loňského 5. března. Tehdy se v Česku pátým dnem šířila epidemie koronaviru.

Kurzovní lístek

V Česku výrazně roste zájem o sdílení vozů, tedy takzvaný carsharing. Největší poskytovatel Car4Way nově dovoluje půjčit si auto na cestu na dovolenou, třeba do Chorvatska. Další hráči na trhu rostou.

Reklama

Související témata:

Doporučované