Hlavní obsah

Den v byznysu: Obchody připraveny na pondělní otevření. Čekají davy

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 9. dubna.

Článek

PPF chce nakupovat telekomunikace i média

V exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy mluví nový lídr PPF o rozjetých transakcích, plánech dalšího rozvoje skupiny, tvrdé lekci v Číně i o tom, v čem PPF její zakladatel nejvíc chybí.

Finální rozhodnutí u rozjetých námluv PPF s Monetou Money Bank by mohlo padnout v řádu týdnů. Silnou chuť růst má skupina PPF i v oblasti telekomunikací a médií. Po lekci v Číně se u Home Creditu soustředí na jeho stabilizaci.

Ladislav Bartoníček pověřený řízením skupiny nevyloučil ani další akvizice firem v telekomunikacích či médiích. Takto vysvětloval před rokem a půl Zuzaně Kubátové, proč se jakožto velký hráč v telekomunikacích skupina pustila do mediálního byznysu:

Obchodníci připraveni na nápor zákazníků

Obchodníci se připravují na pondělní otevření. Půjde o papírnictví nebo dětské oděvy a obuv. Podobně jako v lednu bude pánská a dámská sekce viditelně oddělena od dětského zboží páskou. Autoservisy a pneuservisy čekají od pondělí zvýšený zájem zákazníků o desítky procent.

Spor o „satanské“ boty končí

Americká společnost Nike se dohodla na urovnání soudního sporu kolem bot se satanskými symboly. Na trh je uvedla umělecká skupina MSCHF Product Studio. Ta v rámci dohody přistoupila na to, že boty od zákazníků odkoupí zpět.

Elon Musk a „jeho“ Jurský park

Start-up Neuralink ukázal opici s čipem v mozku hrající hru jen pomocí mysli. Druhý nejbohatší člověk světa Elon Musk je známý spíš díky Tesle a SpaceX. Slávu chce ale i jeho třetí firma. Kdyby prý chtěla, postaví i Jurský park.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované