Hlavní obsah

Den v byznysu: Pandemie naučila seniory s internetem a zaplnila muzea

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 5. května.

Článek

Výstavy jsou vyprodané

Lidé vzali útokem znovuotevřená muzea i galerie. Kvůli opatřením je jejich kapacita omezená. Proto už není možné sehnat lístky na egyptologickou výstavu Sluneční králové a problematické je to u výstavy obrazů Toyen [Toajen]. Fronty se pak čekají do pražské zoo.

Česko je pro německé investory druhé nejatraktivnější v regionu

Česko je pro německé investory po Estonsku nejatraktivnější zemí v regionu. Proti loňskému žebříčku se posunulo o jednu příčku před Polsko. Do roku 2019 bylo Česko první, než ho přeskočilo právě Estonsko.

Nová Fabia

Škoda Auto představila čtvrtou generaci Škody Fabia. Od představení prvního modelu uplynulo 22 let. Doposud z výrobní linky sjelo 4,6 milionu aut s tímto názvem.

Senioři převálcovali mladé na internetu

Sebevědomí se nemusí vyplácet. Průzkum ukázal, že mladí lidé jsou sice na internetu jako ryba ve vodě, ale oproti seniorům na sítích méně obezřetní. Nástrah se bojí 80 procent lidí nad 65 let, ale jen polovina mladých ve věku 15 až 25 let.

Výrazný rozdíl panuje například u bezpečnosti hesel. Zatímco různá hesla pro různé účty má 74 procent seniorů, mladých jen zhruba třetina.

Stejně tak jen polovina mladých kontroluje u online bankovnictví, jestli je internetová stránka zabezpečená ikonkou zámku, tedy certifikátem. Zatímco u seniorů je kontrola ze čtyř pětin.

Brusel chce zasáhnout proti čínským firmám

Evropská komise chce zasáhnout proti především čínským státním firmám. Podle návrhu budou muset mimoevropské firmy podporované státem hlásit plán na akvizici společností z Evropské unie s ročním obratem na unijním trhu nejméně 500 milionů eur. Úřady budou moci takové akvizice i zakázat.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované