Hlavní obsah

Den v byznysu: Přes Česko by mohla vést „vodíková dálnice“ do Německa

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 23. září.

Článek

Česká elektrárna bude krýt irskou energetickou síť

Společnost miliardáře Daniela Křetínského plánuje výstavbu paroplynové elektrárny na západě Irska. Elektrárna bude sloužit jako záložní zdroj pro případ, že by hrozil kolaps elektrické sítě ve chvíli, kdy zelené zdroje energie nebudou vyrábět dost proudu například vlivem bezvětří.

Amazon chce tisíce brigádníků

Amazon najme před Vánoci přes dva tisíce brigádníků do svého distribučního centra v Dobrovízi u Prahy. Stovky z nich pak každoročně přecházejí na zaměstnání na plný úvazek. Aktuálně má společnost v Česku kolem čtyř tisíc stálých zaměstnanců.

Lidé o své mazlíčky pečují i po lockdownu

Prodeji chovatelských potřeb na internetu se navzdory otevření obchodů daří, letos vzrostl o pětinu. Vysoké nárůsty, a to o 259 procent, lze pozorovat u oblečků pro psy a o více než 100 procent si polepšily doplňky do terárií nebo doplňky pro ptáky.

Obří čínský krach zažehnán?

Akcie problémové čínské developerské společnosti Evergrande prudce posilují, ráno přidávaly až 32 procent. Investory uklidnilo, že se krachem ohrožené firmě podařilo dohodnout s čínskými majiteli svých dluhopisů.

Česko jako dálnice pro vodík z Ukrajiny

Českem by mohl vést vodíkový koridor. S myšlenkou přišli provozovatelé středoevropských plynových soustav. Takzvaná vodíková „dálnice“ by přepravovala vodík z Ukrajiny, která podle firem nabízí vynikající podmínky pro jeho masivní ekologickou produkci.

NASA hledá nástupce ISS

Soutěž za více než osm a půl miliardy korun. Americká kosmická agentura NASA hledá náhradu za Mezinárodní vesmírnou stanici. Tu totiž už jen za pár let navede do atmosféry, aby shořela. Objemný balík peněz chce proto ještě letos rozdělit mezi pár vyvolených soukromých firem, které by mohly v budoucnu orbitu Země znovu zabydlet.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované