Hlavní obsah

Den v byznysu: Těžká rána pro hospody, lidé začnou osekávat výdaje

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 14. října.

Článek

Klienti padlé Bohemia Energy přepočítávají, kolik budou u nových dodavatelů platit za elektřinu a plyn. A z ceníků dodavatelů poslední instance se jim musí protáčet panenky, protože se zdražením o 100 procent pravděpodobně nepočítali.

Jde sice o extrémní případ, analytici slibují, že se v příštím roce situace na trhu zklidní, nicméně jedno je jasné – zdražování se začíná propisovat do položek, na kterých se ušetřit příliš nedá. Člověk nepřestane svítit, topit, jíst… a tak začnou statisíce domácností osekávat výdaje, které si vyhodnotí jako zbytné.

Pro hospody, kadeřnice, provozovatele fitness či wellness center či cestovní kanceláře jde po covidu o další hodně špatnou zprávu.

Asie chce mládnout, dobře pro jižní Čechy

Firma z jižních Čech, která vyrábí kosmetiku a pleťové masky z kaviárového extraktu pocházejícího z vodňanských jeseterů, chystá expanzi na čínský trh. Chce k tomu využít obchodní platformu IC Mall.

Rozdělí se Home Credit

Bývalý generální ředitel splátkové společnosti Home Credit Pavel Vyhnálek nabídl spolu s partnery skupině PPF, že od ní odkoupí asijské operace splátkové společnosti Home Credit. Za část v Indonésii, Vietnamu a na Filipínách je ochotný dát miliardu dolarů, tedy 22 miliard korun.

Reklama

Doporučované