Hlavní obsah

Den v byznysu: Trhy si oddechly, že v Německu netriumfovala levice

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 27. září.

Článek

Policie prověřuje Arcu

Policejní Národní centrála proti organizovanému zločinu se začala zabývat bankrotem investiční společnosti Arca Investments. Podle fondu IFIS, který dal podnět policii, firma prodávala směnky zřejmě už v době, kdy věděla, že peníze nedokáže věřitelům vrátit. U Arky má zhruba 1900 věřitelů pohledávky za 19 miliard korun.

Linet chce na zahraniční burzu

Největší evropský výrobce zdravotnických a pečovatelských lůžek Linet plánuje vstup na burzu. Podle jeho zakladatele Zbyňka Frolíka by se tak mělo stát do pěti let, až firma dosáhne obratu půl miliardy eur.

Německé trhy si oddechly po volbách

Německé akcie dnes po zahájení obchodování vystoupaly na desetidenní maximum. Reagovaly tím na výsledek německých parlamentních voleb, který vyloučil možnost, že se zformuje čistě levicová koalice.

Berlíňané chtějí vyvlastňovat byty

Berlíňané se v nedělním referendu vyslovili pro vyvlastnění bytů velkých developerů. Pro hlasovalo přes 56 procent lidí. Hranicí pro vyvlastnění by podle referenda mělo být vlastnictví více než tří tisíc bytů. Referendum mělo poradní charakter a pro politiky není závazné.

Obytný vůz na solár

Další nápad, jak se vypořádat s klimatickou krizí, vznikl v Nizozemsku. Na tour Evropou se vydal pojízdný obytný vůz poháněný pouze sluncem. Zvládne ujet stovky kilometrů ve dne i v noci. Zatím ale vlastně sám ještě nevyjel.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované