Hlavní obsah

Den v byznysu: V Česku se ode dneška žije lépe. Výjimky se najdou

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 3. prosince.

Článek

Ode dneška už zase můžete pozvat kolegu na kávu do restaurace, nakoupit v kamenných obchodech anebo zajít ke kadeřníkovi. Vítejte v lepším Česku, i když ještě ne pro každého – třeba provozovatele kin, divadel, filmové a další producenty.

Tady je přehled dnešního dění v tuzemském i světovém byznysu, pusťte si ho ve videu nahoře.

Nový miliardář

Mezi českými miliardáři přibylo nové jméno. Devětadvacetiletý Jan Bednář po šesti letech od založení firmy ShipMonk prodal minoritní podíl investorům z fondů Summit Partners za 6,3 miliardy korun. ShipMonk zajišťuje logistiku pro e-shopy po celých USA a pracuje pro ni více než tisíc lidí na Floridě, v Pensylvánii, Kalifornii i v Česku.

Největší český výrobce jízdních kol, kopřivnická společnost BIKE FUN International, zaznamenala rekordní zisk EBITDA ve výši 6,7 milionu eur, tedy o 16 procent víc než minulý rok. Firma vlastněná miliardářem Tomášem Němcem prodala téměř 173 tisíc kol a elektrokol.

Japonsko končí s benzinem

Japonsko bude první zemí na světě, která zakáže prodej nových benzinových aut. A chce to udělat už relativně brzy – od poloviny příštího desetiletí. Třetí největší světová ekonomika dá přednost elektrovozům a autům na hybridní pohon.

Hašlerkám je 100 let

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované