Hlavní obsah

Den v byznysu: Velký problém pro ekonomiku. Ceny se utrhly ze řetězu

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 16. listopadu.

Článek

Ojetiny výrazně zdražují, jsou dražší než byla nová auta

Z autobazarů ubývá aut a jejich cena se zvyšuje. Dochází dokonce k tomu, že ojetiny stojí více než nové vozy. Důvodem je nedostatek čipů a dalších materiálů pro výrobu. Do října letošního roku meziročně klesla nabídka ojetin ve střední Evropě o téměř 36 tisíc vozů.

Skiareály zdraží asi o 10 procent

České skiareály zdraží. Cena skipasů poroste zhruba o deset procent. Horská střediska čelí rostoucím nákladům za energie či pohonné hmoty. Navíc počítají s vlivem protipandemických opatření. V Česku je zhruba 450 skiareálů, které zaměstnávají 45 tisíc lidí.

Špičky byznysu chtějí nový plán pro české hospodářství

Byznysmeni volají po nové hospodářské strategii. Česko by do budoucna nemělo sázet jen na výrobu, reformou by měly projít rozpočty obcí, penzijní investování nebo imigrační politika. Takzvanou výzvu ke druhé transformaci ekonomiky podepsalo 32 špiček tuzemského byznysu. Za pomoci Svazu průmyslu a dopravy ji chtějí přenést do konkrétních zákonů.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Související témata:

Doporučované