Hlavní obsah

Den v byznysu: Vládní chaos přinesl ovoce. Hospodští se bojí otevřít

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 26. května.

Článek

Nejvyšší správní soud ve svém rozsudku zbortil konstrukci, podle které Ministerstvo zdravotnictví zavíralo restaurace. Hospodští se radují a připíjejí soudcům na zdraví, ale do nějakého „hurá otevírání“ se neženou – bojí se totiž toho, že se ministerstvo nebude názorem soudců řídit.

Češi jsou zase zadluženější

Drahé nemovitosti a dostupné hypotéky roztočily naplno dluhovou spirálu. Jen za první čtvrtletí se dluh obyvatel Česka zvýšil o 179 miliard korun na téměř 2,7 bilionu korun. Aspoň trocha útěchy – skoro 82 procent dluhů obstaralo bydlení, zatímco podíl spotřebních úvěrů klesl.

Soud se nepřetrhne, bojí se věřitelé Arky

Věřitelé padlé firmy Arca Investments jsou nervózní z toho, jak dlouho soudu trvá rozhodování o dalším postupu v největším krachu posledních dvaceti let. Čtyři významné skupiny věřitelů proto spojily síly.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované