Hlavní obsah

Den v byznysu: Za pár hodin to vypukne. Den D je úlevou jen pro některé

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 2. prosince.

Článek

Podnikatelé finišují přípravy na čtvrteční rozvolnění, které umožnila v neděli vláda.

Jak se na znovuotevření připravují v restauracích Chateau St. Havel a Ginger & Fred, prozradí jejich spolumajitel a šéfkuchař Ondřej Slanina.

Ředitel České pošty Roman Knap pro změnu odpovídá na dotazy ke kritizované službě Balík do ruky. Podle šéfa Pošty dosáhla firma stropu svých doručovacích kapacit už teď, tři týdny před Štědrým dnem.

Pusťte si v úvodním videu Den v byznysu.

Společnost Student Agency Radima Jančury ruší kvůli koronaviru stevardky a stevardy v mezinárodních autobusech RegioJet. Propustila tak až 40 lidí. Částečně je mají nahradit digitální stevardi. Vnitrostátní autobusy jsou bez obsluhy už rok a půl.

Vítkovice Heavy Machinery, které soud v létě poslal do konkurzu, jdou do prodeje. Odhad ceny je 1,3 miliardy korun. Ve výběrovém řízení se prodávají obří výrobní haly i se strojním vybavením.

Banky v Česku začnou vydávat virtuální platební karty, mezi prvními bude Česká spořitelna. Virtuální platební karta funguje stejně jako karta plastová, klient ji ale může kdykoliv zrušit, je také bezpečnější z hlediska možného zneužití.

Americký výrobce podnikového softwaru Salesforce.com kupuje aplikaci Slack. Za necelých 28 miliard dolarů, v přepočtu přes 600 miliard korun. Díky akvizici může nabízet podnikům sjednocenou platformu k propojení zaměstnanců, klientů a aplikací, které používají, v době rozmachu práce z domova.

Nezaměstnanost v Evropské unii v říjnu zůstala na 7,6 procenta, v eurozóně se snížila o desetinu na 8,4 procenta. Nejméně lidí bez práce je i nadále v České republice. Ale u žen v Česku se nezaměstnanost zvýšila nejvíc za 3 roky, od září o desetinu procentního bodu na 3,4 procenta.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované