Hlavní obsah

Den v byznysu: Zadlužování Česka jede na plný plyn. Propast se blíží

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 1. dubna.

Článek

Kabinet Andreje Babiše se dlouho chlubil, že se mu daří snižovat české dluhy. Ve skutečnosti částka stagnovala a o snižování se starala rostoucí ekonomika. Teď se situace otočila, stagnuje (loni propadá) ekonomika, zato dluhy rostou. Český stát už není ani schopen vybrat dost peněz na ty výdaje, které ze zákona musí platit. Každému je pak jasné, co bude následovat…

Král, který prodal své království

Tomáš Březina, zakladatel a majitel výrobce betonových dlažeb Best, opouští svou firmu. Novým majitelem se stane Vít Kutnar a jeho skupina DEK. Hodnotu transakce ani jedna ze stran nezveřejnila, podle informací SZ Byznys však překročila hranici tří miliard. Březina vyjednával o prodeji několik měsíců.

Dva pasy otevřou hranice

Ivan Mládek v jedné ze svých písní veršoval „když jsem bejval papaláš, jo to byly časy, jezdil jsem si po světě, měl jsem čtyři pasy“. Dobrá zpráva je, že postačí jen dva, z toho jeden bude jen elektronický, covidový.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované