Hlavní obsah

Den v byznysu: Zapomeňte na kurýra, teď vozí zboží roboti

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 12. listopadu.

Článek

Pandemie nezměnila zájem Čechů o knížky

Knihkupectví byla zavřená, Česko sužovala pandemie a vydavatelský dům Albatros Media přesto navýšil tržby i zisk. Ten dokonce stoupnul z 18 milionů na padesát milionů. Český zákazník si totiž cestu ke knížce najde vždy a pandemie či zavřená knihkupectví ho rozhodně neodradí. Vyplývá to alespoň z výsledků vydavatelského domu Albatros Media.

Nákupy vozí doručovací roboti

Především ve studentských kampusech, ale už i v ulicích měst napříč Spojenými státy, se stále častěji objevují roboti, kteří doručují nákupy. Firmy, které je vyrábějí, již ale testují možnosti ve Velké Británií, v Rusku a Izraeli. Roboti jezdí na malých kolech, používají kamery, senzory, GPS a ti chytřejší skenují ulice lasery a navigují se sami.

Nejsou díly ani materiál, USSPA chce přesto růst

Firma USSPA je největším výrobcem vířivek v Česku a jedním ze tří největších v Evropě. Společnosti z Orlických hor se i v covidu dařilo a už v říjnu překonala dosavadní rekord celoročních prodejů. Za devět let vyrostla firma z obratu sto milionů na 217 milionů. Ačkoli se nyní potýká s problémy při dodávkách zboží, chce její ředitelka Kateřina Kadlecová vybudovat novou továrnu.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované