Hlavní obsah

Desítky otužilců se o víkendu vykoupou v přírodě

Foto: David Neff

Ilustrační foto.

Reklama

Desítky otužilců z různých koutů republiky se o víkendu budou koupat v řekách, rybnících a přehradách. Akci s názvem Covide, nezlob mě pořádá Turistický spolek Lipenska.

Článek

„Při otužování se každý vyfotografuje a zaregistruje na web, který bude otužilce sčítat,“ řekl za pořádající Turistický spolek Lipenska Jiří Mánek.

Původně se měla akce uskutečnit pouze v okolí Lipenské přehrady a zúčastnit se jí chtěly stovky lidí. Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru však museli organizátoři parametry změnit a rozhodli se pro celorepublikové hromadné otužování.

„Nemáme ponětí, kolik lidí se nakonec zúčastní, ale během posledních dnů se nám hlásili zájemci z různých míst v republice. Někde se budou otužovat jednotlivci, jindy to budou celé skupiny,“ uvedl.

Mánek dodal, že vzhledem k omezení pohybu by si měli účastníci vybrat místo pro otužování v katastru své obce nebo města. „Věříme, že všude je dostupný rybník nebo řeka. A pokud ne, tak se zúčastnit může i ten, kdo se ponoří například na zahradě do sudu s vodou,“ řekl.

Snímek z otužování pak lidé vloží na určený web, který jim po vyplnění údajů vygeneruje certifikát a vše budou sdílet na Facebooku. Dodal, že otužování je jedním z kroků, jak může člověk zvyšovat svou imunitu a být odolnější vůči řadě nemocí včetně koronaviru.

Reklama

Doporučované