Hlavní obsah

Děti pohádkový příběh hrály, jako by to byla realita, říká o nové pohádce Martin Zounar

Martin Zounar.Video: Dominika Nováková

 

Reklama

Před pár dny měla premiéru pohádka Dukátová skála, kde si jednu z hlavních rolí zahrál Martin Zounar. Ten přijal pozvání do studia Slavných.

Článek

Novou pohádku režíruje Jan Novák a spolu se scenáristkou jejím pojetím navázali na tradici filmů z 80. let, kdy se v „mládežnických“ filmech objevovaly i nějaké kouzelné prvky. „A to se v této pohádce vrátilo. Je tam kluk, který po úrazu skončil na vozíku, pak vyrovnání s vinou dospělých. Objeví se tam ale kouzelný dědeček a babička a najednou se dospělí chytí za nosy, kolik věcí prošvihli v rámci svých dětí. Všechno nakonec samozřejmě dobře dopadne,” popisuje děj pohádky Martin Zounar.

Pohádka se točila s partou dětí, která nemá žádné herecké zkušenosti. Nejdřív měly ostych, ale později se otrkaly. „Byla to parta, která funguje, ale musí se trochu krotit. Děti vypustí, že to je natáčení, a už ty příběhy hrajou reálně,” směje se Martin Zounar. Pohádka Dukátová skála se točila o letních prázdninách na Zlínsku.

Martin Zounar už má za sebou několik natočených pohádek. „Byly televizní pohádky, klasické studiovky, co se vysílaly v neděli. Také jsem točil pohádku Pták Ohnivák. Pohádky jsou vždycky příjemná věc, točí se v kostýmu a celé to má v sobě určité kouzlo.”

Reklama

Související témata:

Doporučované