Hlavní obsah

Děti profesora narušily živé vysílání BBC, teď se na obrazovce objevily znovu

Děti a BBC, další rozhovor s profesorem Kellym.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Řada lidí, včetně několika sdělovacích prostředků, bez zaváhání napsala, že žena na videu je chůva. Přitom jde o manželku Roberta Kellyho.

Článek

Profesor Robert Kelly se stal internetovou hvězdou. Hlavně díky svým dětem, které vběhly do místnosti zrovna ve chvíli, když odpovídal v živém vstupu na otázky moderátora BBC. V dalším rozhovoru, který odvysílala britská veřejnoprávní televize, se k pokaženému interview vrací. Tentokrát už oficiálně i s manželkou a dětmi.

Robert Kelly je profesorem mezinárodních vztahů na jihokorejské pusanské univerzitě a minulý týden v BBC přibližoval situaci v Jižní Koreji po sesazení prezidentky Pak Kun-hje. Interview alespoň zčásti zachránila jeho žena Jung-a Kim, která děti z místnosti odtáhla.

„Mnoho lidí ve skutečnosti neví, že na Skypu vidíte obě videa, takže jsem zahlédl, jak Yena vchází do dveří. Jen jsem doufal, že moje žena si toho nakonec všimne, a najde způsob, jak je odvést z místnosti,” řekl Kelly v dalším rozhovoru pro BBC.

Manželka, nebo chůva?

Virální video by se za normálních okolností zařadilo jen mezi další poklady živých televizních vstupů. Řada diskutujících na internetu, včetně několika médií, však usoudila, že žena na videu není Kellyho manželka, ale chůva.

„Proč mnoho lidí předpokládalo - včetně některých sdělovacích prostředků, že manželka profesora Kellyho Jung-a Kim je chůva?” ptá se BBC na Twitteru.

Rozžehla se tak diskuse na téma předsudků, co se týká rasy, pohlaví a rasově smíšených párů.

Jedině korejští diváci ani na chvíli nepochybovali. Jedno z dětí totiž na videu v korejštině vykřikuje: „Proč? Co je špatně? Mami, proč?”

Reklama

Doporučované