Hlavní obsah

Dětský filmový festival Oty Hofmana bude letos online

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Letošní 52. ročník Dětského filmového a televizního festivalu Oty Hofmana v Ostrově se přesune do online prostředí.

Článek

Organizátoři již v září vypustili hlavní soutěžní část festivalu, kvůli koronavirovým opatřením vyhlášeným ve čtvrtek museli zrušit i některé akce z doprovodného programu. Zůstanou semináře, které se uskuteční na základních školách v Ostrově a okolí, řekl ČTK organizátor akce Marek Poledníček (Ostrováci.cz).

„Veškerá omezení překazila plánované semináře, které byly naplánované v Domě kultury v Ostrově. Našli jsme ale náhradní plán a semináře se uskuteční přímo na školách. Po ostrovských školách a okolí se rozjedou lektoři, kteří seznámí děti s kreslenou animací a se základními principy mediální manipulace,“ uvedl v tiskové zprávě Poledníček.

Z doprovodných akcí se dále uskuteční loutkové divadelní představení Hurvínek na cestách v domě kultury, a to v sobotu od 15:00. Připravuje se také přednáška Internet bezpečně, ale tentokrát bez diváků. Lidé mohou besedu sledovat živě od 17:00 na webu filmového festivalu.

Téma letošního ročníku, který potrvá od soboty 10. října do pátku 16. října, zní „cestujeme letem světem“. Veškerá setkání s aktéry festivalu a několik dalších aktivit se přenáší do virtuálního prostoru. Na festivalu bude působit dětská televize, která připraví série videí na kanál Youtube.

Kvůli vládním opatřením, která ruší všechny kulturní akce od pondělí, museli organizátoři zrušit divadelní představení s názvem Filuména Marturano se Simonou Stašovou. Neuskuteční se ani projekce cestovatelského triptychu Velorexem na Island, ani výstava Malý princ na Staré radnici.

„Naopak ale milovníci filmů si budou moci zahrát přes internet hru Festivalová šifra. O nejlepší stavbu v Minecraftu si mohou přijít zasoutěžit hráči světově proslulé počítačové hry pod názvem Letem světem s Minecraftem,“ doplnil Poledníček.

Reklama

Doporučované