Hlavní obsah

Dětský pokojíček, který bude s dítětem růst. Na co si dát pozor?

Dětský pokojíček, který bude s dítětem růst. Na co si dát pozor?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pro dítě vždy chceme jen to nejlepší. A to platí i při zařizování pokojíčku. Ten by měl společně s dítětem růst. Když se vše dobře promyslí, tak navíc ušetříte spousty peněz.

Článek

O nadčasové dětské pokojíčky je čím dál tím větší zájem. „Časem chtějí rodiče udělat jen drobné změny, které budou vyhovovat potřebám dítětete v daném věku,“ říká specialistka na zařizování dětských pokojů Šárka Richtrová.

Jak zařídit nadčasovost dětského pokojíčku? Odbornice radí velké a základní kusy nábytku pořizovat v základních barvách. V barvách nebo motivech, které má dítě momentálně rádo, udělat jen drobné předměty nebo kusy, které se častěji vyměňují. Tedy tapety, závěsy, koberce či povlečení.

A jak je to s trendy dětských pokojíčků? Mění se požadavky na barvy a materiály. Největším trendem jsou pastelové a neutrální barvy. Velký důraz je kladen na materiály. „Před patnácti lety se nás klienti málokdy ptali na materiál. Jen je zajímalo, zda jde o masivní dřevo, ale to bylo vše. V současnosti je zajímá původ materiálů, který se v pokojíčku používá. Tedy toxikologie barev. U koberců, tapet či látek už také zjišťují, jestli jsou látky bio a kde a za jakých okolností se vyráběly,“ říká Šárka Richtrová.

Co do dětského pokojíčku nepatří z hlediska bezpečnosti? To se dozvíte ve videu nad článkem, kde je celý rozhovor plný rad a tipů, jak zařídit dětem pokojíček.

Rozhovor je součástí pořadu Rodinka, který vysíláme na Televizi Seznam každý všední den od 9:00.

Návod k naladění Televize Seznam najdete zde.

Reklama

Doporučované