Hlavní obsah

DiCaprio, Hanks a další se ve videu loučí s Obamou: Tímhle nás dostal

Celebrity se loučí s prezidentem Obamou.Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Bílý dům zveřejnil na svých stránkách video, kterým se loučící se prezident zapsal do srdcí osobností šoubyznysu.

Článek

Moderátorka Ellen DeGeneresová, herci Leonardo DiCaprio, Tom Hanks a Samuel L. Jackson, basketbalisté Michael Jordan nebo Kobe Bryant i mnozí další se prostřednictvím webových stránek Bílého domu loučí s prezidentem Barackem Obamou. Ten 20. ledna předá úřad nejmocnějšího muže planety republikánu Donaldu Trumpovi.

V dojemně sestříhaném videu hvězdy prozrazují, čím si šéf Bílého domu během svého osmiletého působení ve funkci získal jejich sympatie. Narážejí přitom na heslo „Ano, můžeme“ z Obamovy volební kampaně z roku 2008.

DiCaprio, který je v posledních letech známý svým zájmem o globální oteplování, našel v Baracku Obamovi spřízněnou duši. Čtyřiačtyřicátý prezident Spojených států vystoupil s populárním hercem v jeho dokumentu pro National Geographic s názvem Je s námi konec?

Bývalý basketbalista Los Angeles Lakers Kobe Bryant zase poukázal na Obamův smysl pro humor, když připomněl, jak odstupující prezident vloni při řeči o stavu Unie odhodil mikrofon.

Moderátorka Ellen DeGeneresová zase vzpomíná na společný tanec při oslavě prezidentových narozenin. (Celé video můžete v angličtině zhlédnout zde)

Odcházející americký prezident pronese v noci na středu našeho času v domovském Chicagu svůj poslední prezidentský projev. Rozloučí se tak se svými stoupenci po dvou funkčních obdobích v roli hlavy Spojených států.

Reklama

Související témata:

Doporučované