Hlavní obsah

Diecézní charita na letošek plánuje investice přes 18 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnská Diecézní charita v letošním roce plánuje dvě velké investice. Po třech letech dokončí rekonstrukci a nástavbu budovy Chráněného bydlení sv. Michaela v Žabovřeské ulici v Brně za téměř 20 milionů korun.

Článek

A obmění svůj vozový park za téměř pět milionů. ČTK to za Diecézní charitu Brno řekla Simona Císařová. Největší investicí letošního roku bude dokončení chráněného bydlení pro osm lidí. Dům bude po celkové rekonstrukci a přístavbě třetího patra plně bezbariérový, každý z osmi klientů v něm bude mít vlastní pokoj. Přibude také další společný prostor s kuchyňským koutem a výtah. Přestavba má celkem stát přibližně 20 milionů korun, z toho letos budou náklady 12,6 milionů. Stavba měla být hotova už loni, její dokončení se ale protáhlo. „Již je dokončena rekonstrukce a nástavba stávající budovy, nyní je před kolaudací,“ uvedla Císařová. Předpokládané dokončení je letos v červnu.

Další velkou letošní investicí je pak obnova vozového parku za více než pět milionů korun. „Automobily využívané terénními sociálními službami v mnoha případech pro své stáří již nesplňují požadavky těchto služeb. Potýkáme se tak s problémem nedostatečného vozového parku, ať již z důvodu stáří a opotřebovanosti některých vozů, tak i z důvodu nutnosti automobily sdílet s dalšími sociálními službami, které charita v daném regionu poskytuje,“ uvedla Císařová.

Kromě těchto dvou záměrů plánuje letos charita ještě vybudovat nájezdovou rampu v Domově pro matky a otce v tísni za 550 000 korun a rekonstruovat zahradu stacionáře Nesa ve Velkém Meziříčí za přibližně 700 000 korun.

Diecézní charita Brno působí v Jihomoravském kraji a v části Kraje Vysočina. Nabízí desítky služeb, mezi které patří ošetřovatelské a pečovatelské služby, hospic a domácí hospicová péče, ale také domovy pro seniory, chráněné bydlení, azylové domy, denní stacionáře, právní a sociální poradny a nízkoprahová centra nebo služby v oblasti drogové problematiky. Organizace má více než 1500 zaměstnanců a spolupracuje s dobrovolníky. Roční rozpočet charity přesahuje půl miliardy korun.

Reklama

Doporučované