Hlavní obsah

Díky bezmasé stravě jsme zdravější, lépe regenerujeme a podáváme lepší výkony, tvrdí organizátoři akce Veggie Náplavka

Už nejsme za exoty, říká v rozhovoru Linda Maruščáková. Video: Veronika Jonášová

 

Reklama

Už pošesté se v Česku koná Veggie Náplavka, největší open air festival rostlinné stravy v Evropě. Rostlinná strava je gastronomickým trendem posledních let. Praha je dokonce podle statistik po Berlínu největším centrem veganských restaurací v Evropě.

Článek

Podle organizátorů akce Veggie Náplavka se v Česku mění pohled na vegetariány a vegany ve společnosti. „Už nejsme za exoty, lidé si z nás neutahují jako dřív, spíš si chodí pro rady ohledně výživy,“ tvrdí Linda Maruščáková, jedna z organizátorek akce Veggie Náplavka a zároveň thaiboxerka, která je už dvacet let vegankou. „Čistě rostlinná strava mi pomáhá i ve sportu, člověk podává lepší výkony, lépe regeneruje,” tvrdí. Maso jí prý chutnalo, nejí ho jen proto, že je ze zvířat. Stejně jako jejímu kolegovi Pavlu Salčákovi jí vadí podmínky, ve kterých jsou chovaná zvířata ve velkochovech. Oběma se nelíbí také ekologické dopady masové velkovýroby.

Jaké jsou další benefity rostlinné stravy? Co vadí veganům na živočišné výrobě? A jak se na ně dívá česká společnost? Podívejte se na další Víkendový rozhovor ve videu.

Reklama

Doporučované