Hlavní obsah

Díky Maratonu hudby se v Brně bude o víkendu hrát na každém kroku

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Festival Maraton hudby letos nabídne více než 250 koncertů různých žánrů. V centru města se od čtvrtka do neděle bude hrát prakticky na každém kroku, některé akce jsou volně přístupné, na další si musejí zájemci koupit vstupenky.

Článek

Součástí přehlídky je program základních uměleckých škol, divadelní festival Na prknech, dlažbě a trávě, nový Maraton Street Food Festival a mezinárodní konference UNESCO Meet Music, oznámila ČTK Hana Novosadová z městské organizace TIC Brno.

Muzikanti se představí na 30 místech, od malých pouličních scén - „pokojíčků“ v designu výtvarnice Kateřiny Šedé - po velká koncertní pódia. „Kdo se bude o víkendu pohybovat v centru Brna, nemá prostě šanci hudbu minout,“ uvedla manažerka festivalu Eliška Kratěnová.

Zpěvačka Lenka Dusilová zahraje s brněnskou kapelou Květy. S písničkářským projektem vystoupí v rodném městě herec Tomáš Matonoha. Zpěvačka Dasha připravila se smyčcovým tělesem Epoque Quartet nový program Ellaboration. Temperament a energii předvede jazzová zpěvačka Juwana Jenkinsová.

Festivalovou nabídku letos rozšíří scéna věnovaná world music. Vystoupí vokální kvinteto Kata z Faerských ostrovů, belgická kapela Spilar a interpret bosenského folku Damir Imamović. Tradiční součástí festivalu jsou nedělní Nekonečné varhany v jezuitském kostele a Pianoštafeta v pasáži Alfa.

Maraton hudby zahájí ve čtvrtek v podvečer představení divadla Cirk La Putyka na Moravském náměstí u jezdecké sochy Jošta. Jde zároveň o první akci partnerské přehlídky Na prknech, dlažbě i trávě. Ve čtyřech dnech nabídne 20 divadelních představení a několik koncertů.

Jedním z dějišť divadelní přehlídky je Husa na provázku. „Pro zbytek festivalu jsme letos zvolili Björnsonův sad, který je úplnou oázou klidu a nabízí návštěvníkům možnost zažít příjemné chvíle mimo nejužší centrum města,“ uvedla ředitelka TIC Brno Jana Janulíková.

Reklama

Doporučované