Hlavní obsah

Díky Prezidentu Blaníkovi ho zná skoro každý. Žížalo říkají Michalovi Daleckému i v reálném životě

Video: Dominika Nováková

 

Reklama

Film Prezident Blaník má za sebou premiéru v kinech a velký úspěch diváků, nyní si ho můžete vychutnat i v online premiéře na serveru Stream.cz. A v něm i Michala Daleckého.

Článek

Film prezident Blaník jenom za první víkend v kinech vidělo téměř 64 tisíc diváků. „Já jsme spokojený, lidé jsou nadšení. Z té povolební frustrace, kterou zažívali, stejně jako já, je to pro ně takový očistný bod, katarze, která jim dala naději do dalších pěti let,” vysvětluje Michal Dalecký.

Některé filmové scény byly pro herce hodně náročné. Mnohdy dostávali scénář na poslední chvíli a při natáčení na předvolebních tiskových konferencích a setkáních museli většinou improvizovat. Herci měli na natočení jenom jeden pokus. Michal Dalecký je na improvizaci zvyklý z divadla, ale nervózní trochu byl.

Z divadla se Michal Dalecký k natáčení Kanceláře Blaník a následně filmu Prezident Blaník dostal náhodou. „Film má výhodu tu, že si to nemusíte pamatovat dalších 100 repríz, text si zapamatujete jednou a je to hotové. Další výhodou je, že je to lépe placené a méně časově náročné oproti divadlu. Ale obě dvě věci jsou pro mě zásadní a fascinující a baví mě,” říká Dalecký. Jako tajemníka Žížalu ho ve filmu Prezident Blaník uvidíte v online premiéře 8. dubna na Streamu.

A jak se Michal Dalecký sžívá s označením Žížala, se podívejte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované